BILLEDE

Korn bruges til alt fra bagværk til øl og udgør den største del af Danmarks afgrøder

Korn er rygraden i Danmarks landbrug, og selvom gluten er blevet et kontroversielt protein den seneste periode, viser studier, at fuldkorn i kosten kan forebygge en række sygdomme.

Kategorier: Mad og tilbehør

Om billedet

Kommer man lidt ud fra storbyerne, vil man opdage, at en kolossal del af det danske land består af kornmarker. I Danmark har man siden sidste halvdel af det 20. århundrede øget kornproduktionen betydeligt. Korn er en græsart, der findes i mange forskellige former. I Danmark dyrker vi hovedsageligt hvede, havre, byg og rug. På verdensplan høstede man fra 2010 til 2011 omtrent 2,3 milliarder ton kornkerner. Af denne høst udgjorde kornarten majs den største andel. I Danmark er majs en forholdsvis lille andel af vores afgrøder. Her udgør hvede derimod den største andel af kornhøsten. Korn bliver brugt til at fremstille de fleste former for brød. Desuden benyttes korn også til blandt andet dyrefoder og øl-brygning. Den seneste periode har mange fået et anspændt forhold til kornproteinet gluten. Derfor er der mange, som forsøger at undgå at spise for mange af de glutenholdige kornsorter. Det skyldes blandt andet, at der er kommet øget opmærksomhed på, at en ret stor del af befolkningen er allergiske overfor gluten. Ifølge kostvejledere er det alligevel en god ide at gøre fuldkorn til en fast del af kosten for de fleste. Det giver nemlig en mere jævn forbrænding og dermed et mere stabilt blodsukkerniveau. Studier viser desuden, at hvis man undgår for mange raffinerede kornprodukter og i stedet spiser fuldkorn, så sænkes risikoen for type-2-diabetes og hjertekarsygdomme.

Bestil billedet "Korn bruges til alt fra bagværk til øl og udgør den største del af Danmarks afgrøder"

Vi behandler din bestilling så hurtigt som muligt