BILLEDE

Danmark eksporterer kød til hele verden

Billedet viser et slagteri med friskt fårekød

Kategorier: Mad | Mad og tilbehør

Om billedet

Danmark har en enorm kødproduktion, som primært bliver foretaget på otte store slagterivirksomheder. Vi er også utrolig glade for kød i Danmark. En overvældende del af de danske hovedretter er bygget op omkring kød i den eller anden form. Den gennemsnitlige dansker spiser derfor 48 kilo kød om året. Alligevel eksporterer vi det meste af det kød, vi producerer. Især grise er vi kendt for at eksportere til udlandet. Alene i 2017 blev der på de otte største slagterivirksomheder slagtet 17,5 millioner grise. Det svarer nogenlunde til, at der for hver dansker er blevet slagtet tre grise! Landets største slagterivirksomhed er den berømte og berygtede Danish Crown, der leverer slagterivarer til nært og fjernt. I takt med en øget klimabevidsthed og et stigende fokus på dyrevelfærd, er den massive kødproduktion blevet debatteret heftigt. Kritikerne argumenterer bl.a. for, at vi ikke kan gennemføre en markant grøn omstilling, hvis ikke vi transformerer vores fødevareproduktion radikalt og fokuserer meget mere på grøntsager og meget mindre på kød. Den anden fløj siger derimod, at hvis vi stopper med at eksporterer dansk kød, så flytter kødproduktionen blot til andre lande, hvor produktionen er mere klimaskadelig og mindre dyrevenlig. 

Billedet kan oplagt bruges af slagterier eller organisationer, der vil sætte fokus på kødproduktion

Bestil billedet "Danmark eksporterer kød til hele verden"

Vi behandler din bestilling så hurtigt som muligt